lunes, 19 de enero de 2015

PALAU REIAL DE MADRID

El Palau Reial de Madrid és la residència oficial del Rei d'Espanya; no obstant això, els actuals Reis no habiten en ell, sinó al Palau de la Zarzuela, pel que és utilitzat per a cerimònies d'Estat i actes solemnes.

Amb una extensió de 135 000 m² i 3418 habitacions, és el palau real més gran d'Europa Occidental. Disposa d'un valuós patrimoni històric-artístic, destacant el conjunt d'instruments musicals conegut com els Stradivarius Palatinos, i col·leccions molt rellevants d'altres disciplines com pintura, escultura i tapisseria. Les sales d'Estat i les col·leccions artístiques estan obertes a les visites sempre que no hi hagi actes oficials.

És conegut també com Palau d'Orient. Aquest nom procedeix de la seva ubicació a la Plaça d'Orient, que deu el seu nom precisament per estar en el costat oriental del palau. A eix amb el Palau, i enfrontat, es troba a l'altre extrem de la plaça el Teatre Real.

El palau va ser construït per ordre del rei Felip V, sobre el solar deixat pel Reial Alcàsser de Madrid, destruït gairebé del tot per un incendi en 1734. Tant els ciments de l'antic alcàsser com alguna de les seves estructures van ser utilitzades per a la construcció del nou palau. L'episodi de l'incendi va servir per justificar la substitució del vell edifici per un palau acord al gust de l'època. La seva construcció va començar en 1738, segons traces de l'arquitecte Filippo Juvara, que proposava un palau major però en una ubicació diferent.



No hay comentarios:

Publicar un comentario