lunes, 19 de enero de 2015

MUSEO THYSSEN-BORNEMISZA

El Museu Thyssen-Bornemisza és una pinacoteca de mestres antics i moderns situada a Madrid (Espanya). La seva existència es deu a l'acord d'arrendament (1988) ia la posterior adquisició, per part del Govern espanyol (1993), del nucli més valuós de la col·lecció privada reunida al llarg de set dècades per la família Thyssen-Bornemisza. Aquest fons artístic aportar nombrosos exemples de pintors estrangers absents dels museus espanyols, des del gòtic dels segles XIV i XV (Duccio, Jan van Eyck) fins al pop art i els anys 80 (Roy Lichtenstein, Lucian Freud), de manera que va venir a complementar el repertori exposat als dos principals centres estatals, el Prado i el Reina Sofia. L'obertura del Museu Thyssen-Bornemisza el 1992 va donar el vèrtex que faltava al Triangle de l'Art del Passeig del Prado, àrea museística de Madrid que concentra el patrimoni pictòric més important d'Europa.

La institució, gestionada per una fundació sota control públic, té la seu a un edifici històric, el Palau de Villahermosa, on custòdia el gruix de la seva col·lecció: més de 700 obres (altres seixanta s'exhibeixen al MNAC de Barcelona). Gràcies a un annex sumat el 2004 va ampliar la seva exhibició amb unes 240 peces més, prestades per Carmen Cervera, vídua del baró Thyssen.

Segons The Art Newspaper, basant-se en dades facilitades pels propis museus, el 2013 el Thyssen va ser el cinquè museu més visitat a Espanya, amb 944.827 visitants, situant-se en el lloc número 67 de la seva rànquing dels 100 museus d'art més visitats del món .

Museo Thyssen-Bornemisza (Madrid) 08.jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario