lunes, 24 de febrero de 2014

PUERTA DEL SOL

La Puerta del Sol és una plaça de Madrid (Espanya).
Aquí es troba des de 1950 l'anomenat Quilòmetre Zero de les carreteres radials espanyoles. L'edifici més antic de la Puerta del Sol és la Casa de Correus i en ella destaca el rellotge de torre que va ser construït i donat al segle XIX per José Rodríguez de Losada, i les campanades de les 12 de la nit del 31 de desembre marquen la tradicional pren dels dotze raïms a la gran majoria dels espanyols. Aquestes campanades es van començar a televisar el 31 de desembre de 1962 a La 1 de TVE, a partir d'aquest any no s'ha deixat de retransmetre per diversos canals de televisió d'Espanya. La Puerta del Sol és un lloc de cita, un lloc de pas entre diverses parts de Madrid.
És visita turística obligada d'aquells que s'acosten a Madrid.

PLAZA DEL SOL

HISTÒRIA:

La Porta del Sol va ser en els seus orígens un dels accessos de la tanca que envoltava Madrid al segle XV .

Aquesta prop recollia en el seu perímetre els ravals medievals que havien anat creixent extramurs , entorn de la muralla cristiana del segle XII . El nom de la porta prové d'un sol que adornava l'entrada, col · locat aquí per estar orientada la porta cap a llevant . Entre els edificis que li donaven prestigi al començament es trobava Església del Bon Succés i Sant Felipe el Real.
Encara que des dels segles XVII al XIX la porta tenia importància com a lloc de trobada (aquí es trobava un dels tertúlies més famosos de la vila des del Segle d'Or , les famoses graderies de Sant Felip ) , no era una plaça definida , com la plaça Major , i ocupava la meitat de l'espai actual . La Casa de Correus va ser construïda per l'arquitecte francès Jaime Marquet entre 1766 i 1768 , la mateixa va ser posteriorment Ministeri de la Governació (Interior ) i Direcció General de Seguretat de l' Estat durant la dictadura franquista i , actualment , és seu de la Presidència de la Comunitat de Madrid . Serà aquesta Casa de Correus la qual comenci a asseure les bases urbanístiques del que avui és la Porta del Sol i la seva creixent importància com a punt cèntric de Madrid . Després de la conversió de la Casa de Correus en seu del Ministeri de Governació ( 1847 ) , es decideix enderrocar algunes cases de la zona per realçar l'edifici i donar-li seguretat . El resultat seria la creació d'una gran plaça .

1 comentario:

  1. La ciutat de Madrid és un dels llocs que he visitat que m'ha agradat més, la puerta del Sol especialment i té una molt bona ubicació.

    ResponderEliminar